Pyntet ska upp. Men inte när jag vill.

Nej, inget pynt innan december. Och julmust är inte julpynt, det är godis. Förresten så är det samma som påskmust, och det får man dricka året om. Så det så!

Nej, inget pynt innan december. Och julmust är inte julpynt, det är godis. Förresten så är det samma som påskmust, och det får man dricka året om. Så det så!

När är det okej att börja julpynta? Bara i familjen jag lever i så finns det kanske fyra svar på den frågan. Och då är vi fyra personer. Vi är inte heller konsekventa i våra svar, och kan ändra oss från år till år.

Själv är jag puritan. Tycker i alla fall jag. Man kan börja lite lätt första advent. Lite lampor som adventljusstakar i fönstren och några julstjärnor. Plus planschen med Piff och Puff som jag lyckats få med mig i alla mina boenden ända sedan pojkrummet i Ganthem. Först därefter fyller man på allt eftersom med start runt lucia. Från fjärde advent är det däremot All In!

Jag är ganska nedröstad i min familj. Men på sistone har jag nästan fått med mig den yngste. Han fyller nämligen år i slutet av november, och det förtar lite av hans uppladdning inför årsdagen om det helt plötsligt finns en massa julprylar överallt. Och när vi tittar på almanackan så funkar det ju helt perfekt. I alla fall i år…

Förra året var det lite jobbigare. Då inföll första advent på hans födelsedag och det var inte riktigt bra. Inte ur hans synvinkel. Eller min för den delen. För hur jag än vrider och vänder på det kan jag inte riktigt ta till mig julkänslan i november. Nix. Icke. Dock aldrig!

Men i år är det bättre. I år infaller första advent i december, där den hör hemma. Då slipper vi fajtas inom familjen över julpyntet, och jag kan morra åt alla andra som börjat pynta på tok för tidigt.

Om nu någon däremot skulle påstå att jag är för tidig med lampor och grejer i trädgården inför julen så säger jag bara en sak.

Pblpptt!!!

Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.