Curriculum Vitae

Mattias_LammlurTro inte bilden bredvid. Jag är, trots den, en glad och social gotlänning som tillbaka till ön 2014 efter 16 år i Stockholm. Med mig fick jag fru och barn från Vallentuna norr om Stockholm. Som medarbetare är jag lugn och metodisk och har lätt att anpassa mig till rådande situation. På fritiden går det mesta av tiden åt till familjen och renoveringen av huset samt ett nyvunnet intresse som handlar om små danska plastbitar.

Från och med den första januari 2014 började en ny utmaning. Då blev min arbetsgivare Visby Domkyrkoförsamling och det är där jag tänker fortsätta utvecklas som kommunikatör. Och hela familjen får jag med mig tillbaka till ön.

Idag har jag förmånen att i mitt arbete som kommunikatör utnyttja det bästa av alla mina erfarenheter. Min grafiska bakgrund från reklamens värld är en fördel vid allehanda trycksaksproduktioner, kunskaperna från min tid som webbproducent kommer väl till pass för hemsida och intranät, samt journalistyrkets skrivande konst såväl internt som externt.

Korta kunskapsfakta:

 • Intern och extern företagskommunikation samt projektledning av såväl trycksaker som digitala publiceringar
 • Grafiker och montör, storformat
 • Journalistiskt arbete, artikelfotografering och tidningsillustrationer
 • Produktion, underhåll, kvalitetssäkring och produktionsledning av hemsidor och multimedia
 • Redigering/layout inom reklam och press

Jag är en van datoranvändare och behärskar såväl Windows som Mac OS. Microsofts Officepaket är en självklar del av mitt arbete, och så även Adobes programpaket i varierande grad. Idag sker det mesta av arbetet med hemsidor genom editorer som exempelvis  EPI Server och WordPress, och jag har en bred erfarenhet av olika bild-, ljud-, layout- och andra redigeringsprogram.

Anställningar:

 • 2014 Kommunikatör vid Visby Domkyrkoförsamling.
 • 2006 – 2013 Arbete som kommunikatör, redaktör och projektledare. Anställd 2008 efter att ha arbetat som konsult.
 • 2005 – 2006 Stockholmsmässan i Älvsjö som grafiker och skyltmontör.
 • 2002 – 2004 Tidningarna Skärgården och Skärgårdsnytt som reporter, fotograf, webbmaster, redigerare och illustratör.
 • 2000 – 2001 Stockholm Interactive, webbmaster, webbproduktion och produktionsledning (Project manager).
 • 1997 – 2000 Cyber Com Consulting Pir, webbmaster, multimedia- och webbproduktion.
 • 1995 – 1997 Softronic Multimedia, webb- och multimediaproduktion.
 • 1994 – 1998 Vikariat och Frilansuppdrag för Gotlands Allehanda och Gotlands Tidningar med redigering, textproduktion och illustrationer.
 • 1994 Adart annonsbyrå, originalare.
 • 1991 – 1993 Bertholdsson & Holm Reklam, originalare.

4 Responses to Curriculum Vitae

 1. Hej!
  Jag läste om märkligheterna med Vallentuna kommuns hantering av sina system och blev givetvis intresserad av att skriva om detta. Har ni möjlighet att ställa upp på en intervju i Vallentuna Fria?
  I så fall, hör gärna av er till mig.
  Uffe Lindeborg
  076-0470219

 2. Thomas Rosén says:

  Hej Mattias och grattis till nya jobbet.
  Jag vet inte om du minns mig, men jag hade Snabba Tryck på B&H tiden. Jag ville bara tala om att jag fortfarande är i branschen, numer på Godrings Tryckeri. Med en stilla förhoppning om att finnas med i din adressbok i framtiden 🙂

  Lycka till
  Thomas

 3. Mattias says:

  Hej Uffe!
  Jag har lyckats göra en uppdatering för mycket på Lammlur.se, så jag får inte längre några notifieringar när någon kommenterar. Jag ber om ursäkt för den långa svarstiden! Jag vet inte om detta fortfarande är av intresse, men ska försöka höra av mig. Som du kanske ser så har det kommit en gotlandsflytt emellan 🙂

 4. Mattias says:

  Vad kul! Och tack! Och visst minns jag! Och vad roligt att du fortfarande håller på. Jag minns alla resorna fram och tillbaka till er för att hämta textremsor, lämna original och hämta ut nytryck. Det sistnämnda är fortfarande något av den härligaste parfymen som finns! Det skulle inte förvåna mig om vi råkas framöver.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.