Ända in i det där kaklet…

Tävlingssimmare. Som det ibland känns...

Sista spurten. Sista spurten. Sista…
Fota av Barry Thomas på Flickr.com under licens CC BY-NC 2.0.

Okej, just nu har jag trafikstockning i hjärnan. Almedalsveckan är slut, och diskussionerna om vilka som ska få vara med eller inte rullar vidare. Region Gotland lyckas släppa en positiv nyhet om Västerhejde skola, vilket bara det kan få tankarna att börja snurra. Näthat och ”fake news” är på tapeten som aldrig förr, och så även diskussionerna hur media ska kunna bära sina kostnader framöver.

Så mycket att skriva om, så lite tid!

Och till råga på allt jobbar jag som en iller för att hinna färdigt allt på jobbet innan semestern. Det är en kamp mot klockan som jag helt klart kommer att förlora hur jag än gör. ”Som man bäddar får man ligga” brukar man säga, och jag inser att jag bäddat säck för mig själv så det sjunger om det.

Så mycket att göra, så lite tid!

Men… snart kommer ändå lugnet. Snart kan tankarna få landa lite, trådar knytas ihop och problem redas ut. Snart kommer jag testa vilka av alla rastplatser som skapats i trädgården är de bästa, och snart kommer jag snickra lite på huset där det behövs.

Då kommer jag ha så mycket tid jag önskar. Och kanske, kanske får jag tummen ur och bygger färdig min 4163-bitars Big Ben!

STHLM tur och retur

På Centralstationen finns en arkitektmodell av ombyggnationen som gjorts tvärs över gatan. De nya nedgångarna till Centralen och hotellet som byggts ovanpå. Modellen är gjord av den inte helt oävne i sammanhanget BremlerBrick.

På Centralstationen finns en arkitektmodell av ombyggnationen som gjorts tvärs över gatan. De nya nedgångarna till Centralen och hotellet som byggts ovanpå. Modellen är gjord av den inte helt oävne i sammanhanget BremlerBrick.

Jag har jobbat på annan plats idag. Jag älskar vårt moderna samhälle som möjliggör att jag kan jobba på just annan plats. Uppkopplad med världen, men också ansikte mot ansikte med kollegor. Så därför har jag haft fullt upp under dagen med jobb. Men också med att träffa en gammal vän. Så från 08.40 till 21.30 har jag idag varit en gute på rymmen. Och som alltid är det ofantligt skönt att vara hemma igen.

Förresten så såg jag lite lego också när jag passerade Centralstationen. Ytterligare ett plus för den här dagen!

Same same, but different!

Tre artister, tre alster!

Tre artister, tre alster!

Minns ni vad jag skrev igår? Efter legoföreningens träff? Jag fick en minifigur, ett antal sorterade bitar och en idé vad jag ville göra med dem. Det blev roligare än så!

Vi utlyste en liten tävling mellan mig och sönerna. Temat vilade på den lilla minifiguren som skulle smälta in i kreationen, och vi fick verkligen tre olika scenario. Jag kallar dem ”Toomb Rider”, ”Game of Thrones” och ”Broadway Stairs”.

Tre kreatörer, tre resultat. Och alla är likvärdiga tycker jag, med några ovanliga användningsområden för några av bitarna.

Jag önskar bara att jag hade tagit alla bilderna…

Kreativitet i grupp

Lite... speciellt blir det när slumpen gör valen åt en. Nu ska vi se vad vi kan göra!

Lite… speciellt blir det när slumpen gör valen åt en. Nu ska vi se vad vi kan göra!

Möteskväll med kamraterna runt de danska plastbitarna. Elva själar planerade kommande utställningar, gratulerade varandra för utställningsframgångarna i Linköping, och delade upp lite delar vi hade ”i gömmorna”.

Det är lite märkligt hur det kan slumpa sig, men jag valde delarna på bilden först, och efteråt öppnade jag minifiguren. Som innehöll en arabisk herre.

Jag kunde nog inte ha planerat det bättre om jag ens hade försökt…