Med en halvtimma kvar…

Bild på en liten ängel...

Snart… är det julafton. Och för första gången under mitt föräldraskap är barnen fortfarande vakna…

Dan före dopparedan. Eller rättare sagt kvällen före. En sen kväll… Jag tror vi är redo för julafton i morgon. Alla klapparna är inslagna, ungarna gör det sista på pepparkakshuset och hunden är rastad.

Det är då det här geniet ska försöka fixa en text. En text som ska vara sådär lite julig. Den ska osa av förväntan och bränd lackstång (ja, jag har faktiskt trakterat ett dylikt verktyg i afton)! Men jag har inte ens hunnit provsmaka julskinkan, och någonting i bakhuvudet säger mig att jag glömt något inför morgondagen…

Hoppas det inte är något viktigt. Oavsett vad så är det julafton i morgon. Vi ska försöka komma upp någorlunda i tid, och sedan fira julafton. Ska bara djupanda lite först tror jag…

Men ängeln jag köpte till hustrun i våras är fin på spiskransen!

Vad sätter du först? Vad vill du mest?

Bild på Pikachu från Pokemon Go.

Såklart har även Pikachu klätt upp sig såhär lagom till högtiden!

Det lackar mot jul. Just nu är det prioriteringens tid, där varje (nåja) sekund vägs med guldvåg. Vad står högst upp på listan? Vad gör jag nu? Vad kan jag göra i morgon? Är detta viktigare än detta? Prioritera, prioritera, prioritera!

Därför tänkte jag nu berätta om min nuvarande status i Pokemon Go. Jo tack, det går bra. Jag levlade här om dagen och är nu uppe i nivå 25. Jag har fångat 111 sorters pokemons, och jag har just nu 139629 stardust att förbättra CP för mina små figurer.

Sådär! Det var det. Nu får jag nog tömma diskmaskinen innan jag kan börja slå in lite paket. Undrar var jag gjort av tejpen?

Edit: Jag hade inte fångat så många pokemons som jag först trodde. Jag läste i helt fel tabell. Men det är kanske rätt nu…

”Lite socker på toppen så går…”

Bild på påsar med godis bredvid datorn.

Allvarligt talat, jag har bara plockat fram lite som låg och skräpade i något skåp. Endast för att illustrera texten. Faktiskt!

Det finns de som säger att jag är en sockerpundare. Som tycker att jag borde dra ner på sötsakerna. På godiset. Chokladen. Julmusten…

Ja, jag käkar väl lite godis ibland. Det är väl inte så farligt. Som mamma brukar säga, ”lite fett och lite socker har aldrig tagit död på någon”. Bara man är måttlig så är det helt okej. Det är ju inte så jag äter så mycket att jag förstör aptiten inför någon måltid. Det skulle ju vara dumt. Speciellt när jag lagar mat.

Men lite sött sätter ju fart på smaklökarna. Det vet ju alla!

Förresten är det inte så lätt att hålla sig från sötsaker. Jag började äta lite mer godis än vad jag gjorde tidigare när jag slutade snusa. Första gången. Typ 2005. När jag slutade andra gången så var det ju lite elakt om jag skulle vara tvungen att sluta med två saker samtidigt. Eller hur?

Det har varit tuffa sex år. Jag lovar. Men som sagt, jag äter inte mer godis än någon annan. Ungefär… Kanske lite, lite mer. Förresten är det väldigt mycket just nu. Med jobbet. Och julstressen också. Åsså ska vi hinna städa också. Så lite sött piggar upp för stunden. Så man orkar med allt.

Förresten kan jag sluta när jag vill.

Jag lovar!