”Lite socker på toppen så går…”

Bild på påsar med godis bredvid datorn.

Allvarligt talat, jag har bara plockat fram lite som låg och skräpade i något skåp. Endast för att illustrera texten. Faktiskt!

Det finns de som säger att jag är en sockerpundare. Som tycker att jag borde dra ner på sötsakerna. På godiset. Chokladen. Julmusten…

Ja, jag käkar väl lite godis ibland. Det är väl inte så farligt. Som mamma brukar säga, ”lite fett och lite socker har aldrig tagit död på någon”. Bara man är måttlig så är det helt okej. Det är ju inte så jag äter så mycket att jag förstör aptiten inför någon måltid. Det skulle ju vara dumt. Speciellt när jag lagar mat.

Men lite sött sätter ju fart på smaklökarna. Det vet ju alla!

Förresten är det inte så lätt att hålla sig från sötsaker. Jag började äta lite mer godis än vad jag gjorde tidigare när jag slutade snusa. Första gången. Typ 2005. När jag slutade andra gången så var det ju lite elakt om jag skulle vara tvungen att sluta med två saker samtidigt. Eller hur?

Det har varit tuffa sex år. Jag lovar. Men som sagt, jag äter inte mer godis än någon annan. Ungefär… Kanske lite, lite mer. Förresten är det väldigt mycket just nu. Med jobbet. Och julstressen också. Åsså ska vi hinna städa också. Så lite sött piggar upp för stunden. Så man orkar med allt.

Förresten kan jag sluta när jag vill.

Jag lovar!

Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.