Att besöka Paris, och hoppa över Paris

Tid och timing är allt. Nästan! Det gäller också att veta vad du vill göra, och vad du ska prioritera. Ibland... är inte valet allt för svårt! Fotot är taget av min fru Anneli Wahlgren. Jag fick låna den till denna text.

Tid och timing är allt. Nästan! Det gäller också att veta vad du vill göra, och vad du ska prioritera. Ibland… är inte valet allt för svårt!
Fotot är taget av min fru, Anneli Wahlgren. Jag fick låna den till denna text för vi tyckte båda att den passade.

Jag satt på jobbet här om veckan och var lite småkaxig. Jag fånade mig, för i veckan som gick så var vi i Paris, och jag kunde inte låta bli att skämta lite inför resan om att vi knappast skulle se klassikerna som Eiffeltornet och Louvren. Vi skulle ju till Disneyland Paris, och inte Paris Centrum. Eftersom jag heller inte är så mycket för att resa, så hävdade jag att ”det finns alltid Google Earth”.

Ja jäklar vad rätt jag fick! För Disneyland Paris är ett resmål som du inte betar av på en dag. Eller två. Inte ens tre dagar räcker till allt du vill göra, och då blir det till att kompromissa. En gammal stålkonstruktion som du sett på bild och i filmer hur många gånger som helst, eller plocka fram barnet i dig och njuta av åkturen? Bokstavligen?

Vi valde det sista. Vi hade från början valt en resa med barnen för att se något vi aldrig tidigare sett, och vi fick det i kubik. Och lite till. Bredvid Disneyland Paris ligger dessutom Walt Disney Studios vilket bara det skulle räcka för en tvådagars vistelse. Minst!

Båda anläggningarna är gigantiska. Vi hann faktiskt inte vandra runt över hela områdena, och var inte ens nära med att hinna åka alla attraktionerna eller se alla sevärdheter. Visst åkte vi några kassa banor, och såg några usla visningar, men andra var helt enkelt fantastiska. Vi klev upp klockan sju varje morgon och var i parkerna från 8 på morgonen till nio på kvällen. Vi stod i timslånga köer, grälade om var vi skulle käka, skrattade och förundrades över vad vi fick se och uppleva, och stöp i säng efter att ha avslutat kvällen i butikerna i Disney Village. Som bland annat hade en officiell Lego Store!

Och ska jag nämna bara en grej specifikt i parkerna så är det avslutningen på kvällarna, projicerad på disneyslottet med fyrverkerier och pyroteknik. Den är värd att vänta på!

Vi hade tre dagar och fyra nätter i Paris. Vi såg inte skymten av Paris. Vi hade helt enkelt för roligt för det!

Passing throu history, part två

Ikväll igen? Efter en heldag vid Rucklet? Okej då...

Ikväll igen? Efter en heldag vid Rucklet? Okej då…

Det är fyra filmer va? Fyra som gått på bio, och en som just släppts på den stora duken? Eller hur?

För då kanske jag kan börja skriva igen, typ vilken dag som helst? För det här ska ju vara den fjärde delen. Det säger i alla fall barnen.

Undrar om jag ska introducera dem för Tolkiens underbara värld á la Peter Jackson nästa helg..?

När tillvaron är halv

Filmkonvolut

Filmtajm. Just kvällens film har något gemensamt med mitt liv. Den kom samma år som jag och Anneli flyttade ihop. Alla andra liknelser undanbedes vänligt men bestämt…

Ungefär halva jag saknas just nu. Det är typ den bättre hälften, och hon är med jobbet i Göteborg. Så därför är jag halv, och det är något jag vant mig av med. Rejält!

Jag är inte längre där. Att vara själv alltså. Jag vet inte om jag någonsin varit där över huvud taget, men något hände 1996 och detta något har haft en peak ända sedan 1997. Varje hack i den tidslinjen har väldigt sällan varit av godo…

Värst är det att lyckas komma i säng i rimlig tid. Även där blir det halvt, för en dubbelsäng är gjord för två och att ligga där själv orsakar bara en rejäl snedfördelning av de kroppsliga resurserna. Dessutom är två timmerdragare alltid dubbelt så många som en. Hälften är bara bra om det handlar om en riktigt äcklig dessert.

Men det finns fördelar med att vara själv. Faktiskt. Ikväll stavades den ”The Lost World – Jurassic Park”. Det är nummer två i den gamla serien om dinosaurier som Steven Spielberg gav livet åter. Min bättre hälft är inte allt för glad i actionfilmer, och Jurassic-serien är inget undantag. Så därför kunde jag och sönerna beta av ytterligare en film i den fyrdelade box vi köpte i vintras. Nu är det två kvar. Plus en massa andra filmer som inte funkar att se när familjen är samlad.

Så många filmer, så lite tid. Men jag föredrar att ha frun med mig i tevesoffan…