En åskgud det slår gnistor om

Chris Hemsworth och Tom Hiddleston som Thor och Halvbrorsan Loki. På något sätt är de Marvels Helan och Halvan anno 2017… Bild från IMDB.COM

Nej, jag är inte något större fan av Marvels karaktär Thor från Asgard. Inte ens i serierna. Allvarligt talat så är den snudd på odödlige killen med hammaren till och med tråkigare än Superman. Och då vet ju alla att jag gillar killen från Krypton. Bådas problem är att det är svårt att ta karaktären till sig när den är snudd på ofelbar. Ofelbar och odödlig.

Det finns risk för ett stort *gäsp* här. Märkligt nog så är det precis tvärt om!

Nu har jag sett i stort sett alla filmer med Thor i Chris Hemsworth gestaltning. Och visst har filmerna ett problem enligt ovan. Behållningen har i stort sett bestått i slapstickhumorn som uppstår i kulturkrockar plus det faktum att nästan varje scen där Tom Hiddlestons Loki och Chris Thor käbblar med varandra är roliga. Men i övrigt har det varit… sådär.

Fram tills nu. ”Thor: Ragnarok” är en riktigt bra superhjältefilm. Det vill säga om man klarar av att släppa den egna illusionen om att man ska vara ”cool” och bara gilla smala filmer. ”Thor: Ragnarok” är hur kul som helst, har fantastiska karaktärer, timing och rätt så bra datorrenderingar. Plus alla referenser till övriga marvelfilmer, Cate Blanchett som Hela samt sekvensen med Doktor Strange.

Och Tom Hiddleston som Loki. Hans komik som skurkwannabee gör bara det filmen värd att se. Flera gånger!

Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.