Det får inte svartna nu

Jo, men rubriken var kanske inte den bästa. Däremot är ämnet väldigt viktigt. En ny kabel kan inte ifrågasättas.

Jo, men rubriken var kanske inte den bästa. Däremot är ämnet väldigt viktigt. En ny kabel kan inte ifrågasättas.

Jag förstår invändningarna, det gör jag. En gammal kabel som ska kompletteras med en ny. Vindkraft som stöter på patrull överallt. Jag menar, det är svårt att sia om framtiden och vilken kapacitet som kommer att behövas.

Men först och främst måste väl vara det jag fått lära mig heter redundans. Kraftöverföringen till Gotland måste fungera och måste ha en backup. I mina ögon är det inget som är viktigare än detta. Därefter… tycker jag det är viktigt att ön kan både ge och leverera el. För även om nu vindkraft har hamnat i NIMBY-facket, så tror jag att de små kraftleverantörerna bara kommer bli fler och bättre. Förresten, jag VET att den kommer öka. Små vindkraftverk. Vågkraft. Och framförallt en sak som Gotland har mängder av…

Solkraft!

Vi måste ha en infrastruktur som servar Gotland OCH fastlandet.

NIMBY – Not in My Back Yard. För alla som är för förändring, så länge den inte sker i den egna närheten…

Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.