Föräldraskapets svåra budskap

Det här är, vad jag förstår, en rödhake. Den fotograferade jag här om dagen mitt i trädgården. Och givetvis var jag tvungen att skämta på bekostnad av mina små sorkar...

Det här är, vad jag förstår, en rödhake. Den fotograferade jag här om dagen mitt i trädgården. Och givetvis var jag tvungen att skämta på bekostnad av mina små sorkar…

Okej, jag vet att jag nu utsätter er för ett test. Det är nästan lite elakt, för jag kommer blanda korten ganska så väl. Åtminstone för vissa, medan några kanske tycker att det är för enkelt. Trots allt, det är ju mor Ingrids förstfödde vi talar om här.

Det här hände faktiskt här om dagen, och vad jag återger är om inte ordagrannt så åtminstone näst intill. Ett ord har jag däremot ändrat rakt av för annars skulle barnen vara helt oförstående. Inte för att de garvade läppen av sig direkt, det blev snarare en version av ”men pappaaaa” därefter. Men hade jag inte ändrat så hade de inte haft en chans.

Den möjligheten ger jag inte er, men ni ska få en A och en B-fråga. Den första, A, är lite allmän och lyder helt enkelt; vad i hela friden talar vi om nedan? Fråga B lyder som följer; vilket ord ändrade jag i samtalet med mina barn? För att de över huvud taget skulle förstå vad jag talade om?

Reglerna glasklara? Då kör vi…

En helt vanlig dag hördes följande dialog i det wahlgrenska köket.
”Grabbar, har ni sett den här bilden!”
”Nä, vaddå?”
”I trädgården. Jag plåtade  den här fågeln förut, medan den badade. Jag tror det är en rödhake. Så nu får ni vara extra försiktiga där ute!
”Vaddå försiktiga? Var då?”
”I trädgården såklart. Nu måste ju läderlappen vara i närheten, så håll lite utkik åt mig emellanåt.
”Men ahhhh pappa. Skärp dig”!

Jag begär inga underverk, men vad hände där? Någon som förstod?

Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.