En utsikt att skryta (över)

Världspremiär, vilket är inte sp illa i ett hus som trots allt är 26 år gammalt.

Världspremiär, vilket är inte sp illa i ett hus som trots allt är 26 år gammalt.

Det här har varit vår vision hela tiden. Från stunden då vi visste att huset skulle bli vårt. Vi visste att vi skulle vakna en morgon, dra isär gardinerna och sedan från sängen njuta av solskenet över trädgården. Idag blev den visionen verklighet!

Men det har tagit en stund att komma hit. När vi väl hade köpt vårt hus och flyttat till Gotland, så var det vissa förändringar vi visste att vi var tvungna att genomföra för att kunna bo kvar. För det första hade vi bara en toalett. Det förstår nog alla att det inte skulle hålla i längden, speciellt inte med två söner som obevekligt skulle komma i tonåren tids nog. Det var problematiskt redan från start eftersom våra sov- och matklockor även var synkade med nummer ett och nummer två. För det andra… hade jag och barnens mor inget eget sovrum.

Barnen fick välja rum först, vilket betydde att mamma och pappa fick klämma in sängen i ett genomgångsrum ut till altanen. Det funkade sådär på vintern. Men på sommaren så var det på en skala mellan kasst och värdelöst något närmare det sistnämnda. Så en om- eller tillbyggnad var ett måste redan från början.

Mest naturligt var en ombyggnation av garaget. Det före detta garaget. Nu har vi ett sovrum ”en suite” som de märkligt nog säger i England. Mugg och sovrum. Bara för mig och Anneli. Byggarna satte igång i höstas och vi har ägnat vintern åt att iordningställa genom att göra allt ytskikt själva. Men vi har sovit där sedan den första november. Då fick vi eget rum till sist, om än lite spartanskt inrett.

Och i morse var första morgonen vi kunde njuta av ett härligt morgonväder utanför altandörren. Medan vi låg kvar i sängen och njöt av utsikten…

Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.