En blöt efterlysning i kubik

Har ni sett en sån här? Gärna utan stålramen, för jag tror nog att detta inte behövs en meter under jord.

Har ni sett en sån här? Gärna utan stålramen, för jag tror nog att detta inte behövs en meter under jord.

Har ni hört om bevattningsförbudet? Jasså, till leda. Okej, då ska vi inte tjata om det. Istället kan vi ta upp något annat. Som… att spara vatten!

Nej, få inte fnatt nu. Det här är en idé jag och hustrun haft en längre tid. Det handlar om att utnyttja det vatten vi har istället för att bara låta det rinna rakt ner i marken. Jag kan erkänna att det är lite paradoxalt eftersom roten till det mesta av detta beror på att det är för lite vatten som just rinner ner i jorden. Men bortsett från det så har vi länge funderat på hur vi bäst utnyttjar alla de kvadratmeter hustak vi trots allt har tillgång till.

Bakom ”bryggarhuset” har vi två seriekopplade tunnor som tar hand om hälften av allt vatten på det taket, och vid ”lillstugan” så har vi en tunna som samlar upp hälften som plaskar ner där. Idag passade jag på att fixa två tunnor till för att samla ihop resten, vilket kommer betyda att vi i runda slängar framöver samlar in 800 liter regnvatten.

Det är jag lite stolt över! Men faktum är att jag faktiskt vill bli ytterligare lite bättre. Och det är här efterlysningen kommer in. Jag skulle vilja ha tag på en behållare om minst en kubikmeter. Helst begagnad, men inte någon som använts för att sprida bekämpningsmedel på åkrarna. Såklart.

Jag hoppas kunna gräva ner en sådan och koppla regnvattnet från just bryggarhuset dit. Det känns sju resor bättre att använda regnvatten istället för det kommunala till trädgården. Trots allt så är ju gratis godast.

Även om jag inte på några villkor tänker dricka ur tunnorna…

Bookmark the permalink.

One Response to En blöt efterlysning i kubik

  1. Pingback: Är slutet på regnbågen Gotlands framtid eller fall? - Lammlur

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.