Förlorat min smak för kalk, raukar och lamm?

Gotland på en teve nära dig. Och mig. Och ändå tittar jag inte för att jag... Ja, varför tittar jag inte?

Gotland på en teve nära dig. Och mig. Och ändå tittar jag inte för att jag… Ja, varför tittar jag inte?

Det är nästan så jag blir lite orolig. Här bänkar sig familjen framför teven för att se ”Camping queens”, Jonas Hallberg och Tony Irving när de besöker Gotland. Jag har i trailern sett ständer, ringmuren, riddare och gotländska lamm, och hur det formligen osar av gotländska referenser inför programmet. Så vad gör jag? Jag sätter mig i sovrummet. Med en iPad och ett tangentbord.

Vad har hänt med mig?

För bara några år sedan så bröt allt löst så fort födelseön skulle visas upp på dumburken. Nej, inte så att jag slaviskt kollade på Keno varje dag. Men nästan. Nostalgitrippen så fort ön skymtade förbi på skärmen var skyhög, och alla referenser återkom runt fikabordet på varje arbetsplats jag hade då. Gotland ägde, och jag var en av ägarna. Det går att ta gotlänningen från ön, men aldrig ön från gotlänningen!

Men på den tiden var jag som sagt en gute i förskingringen. I exil på fastlandet. Patrioten i mig var tydlig, och även om jag fortfarande är nära nog löjlig i min vurm för Gotland så tar den sig inte riktigt lika stora friheter längre. Stolt gotlänning… men något blasé?

Visst, jag har nu bott på ön i 27 månader. Jag ser ringmuren varje dag på vägen till jobbet. Så här års är bilder på nyfödda lammungar en del av min dagliga facebook- och instagramkost. Jag har hela tiden det fantastiska gotländska ljuset i mina ögon så fort jag öppnar dem på morgonen. Är det därför jag nu sitter i sovrummet? Med paddan och tangentbordet som sällskap? Har jag blivit nöjd? Har jag fått en överdos av Gotland?

Eller… har det att göra med att jag precis kom på att jag ännu inte gjort dagens blogginlägg? I så fall…

..förlåt Gotland. Jag skulle inte ha tvivlat!

Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.