Ett porlande före nederbörd

Fontän i trädgårdslandet

Det skvätter i trädgårdslandet. Nej, inte för att det regnar. Det gör det också, men just nu porlar det av en annan anledning.

Underbara regn. Välkommen! Jag har i stort sett varit ute i solen hela dagen, och bland annat tagit hand om allt regnvatten i tunnorna. Ni vet, det där som kom tidigare i veckan. Jag har pumpat över det i vår stora ”tunna”, och just nu regnar det. Precis i tid.

Och ja, jag vattnade potatisen idag igen. Det vet ni. Nu. Eftersom det regnar!

En del av vattnet som vi redan hade i den stora behållaren flyttades dessutom. Till en lite mindre behållare, dold under marken. Förra året köpte nämligen hustrun en gammal fontän genom Gotlands Marknad på Facebook. Eller… tre fontäner om man ska vara petig. Tre fontäner som skulle kombineras till en enhet. Med belysning.

Vi behövde reservdelar såklart, och sådana hittade vi på Linds. I alla fall en del av dem. Resten fick de beställa åt oss. Och vissa prylar kunde jag faktiskt ta fram själv ur gömmorna i snickarboden. En sån grej, att ha prylar hemma, tycker jag är vuxenpoäng i sig. Eller en lumpsamlarvarning. Välj själv.

Så medan jag vattnade potatis och pumpade vatten från regntunnor, monterade gumman och barnen pumpar och skapade ett porlande paradis mitt i trädgårdslandet.

Och nu regnar det. Underbart!

Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.