När tillvaron är halv

Filmkonvolut

Filmtajm. Just kvällens film har något gemensamt med mitt liv. Den kom samma år som jag och Anneli flyttade ihop. Alla andra liknelser undanbedes vänligt men bestämt…

Ungefär halva jag saknas just nu. Det är typ den bättre hälften, och hon är med jobbet i Göteborg. Så därför är jag halv, och det är något jag vant mig av med. Rejält!

Jag är inte längre där. Att vara själv alltså. Jag vet inte om jag någonsin varit där över huvud taget, men något hände 1996 och detta något har haft en peak ända sedan 1997. Varje hack i den tidslinjen har väldigt sällan varit av godo…

Värst är det att lyckas komma i säng i rimlig tid. Även där blir det halvt, för en dubbelsäng är gjord för två och att ligga där själv orsakar bara en rejäl snedfördelning av de kroppsliga resurserna. Dessutom är två timmerdragare alltid dubbelt så många som en. Hälften är bara bra om det handlar om en riktigt äcklig dessert.

Men det finns fördelar med att vara själv. Faktiskt. Ikväll stavades den ”The Lost World – Jurassic Park”. Det är nummer två i den gamla serien om dinosaurier som Steven Spielberg gav livet åter. Min bättre hälft är inte allt för glad i actionfilmer, och Jurassic-serien är inget undantag. Så därför kunde jag och sönerna beta av ytterligare en film i den fyrdelade box vi köpte i vintras. Nu är det två kvar. Plus en massa andra filmer som inte funkar att se när familjen är samlad.

Så många filmer, så lite tid. Men jag föredrar att ha frun med mig i tevesoffan…

Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.