När människan får vara… människa

Bild från Twitter

I en värld där det anklagande fingret är mer värt än en hjälpande hand, är detta ett fyrbåk i mörkret!

Det är inte ofta politik får mig att bli glad. Därför blir jag desto lyckligare när människorna lyser igenom rollerna och visar omtanke. Omtanke över andra människor.

Det finns allt för många exempel på det motsatta. Hårda ord i ett debattklimat som mer går ut över att beskylla och anklaga sina meningsmotståndare. Att häckla och förödmjuka. Framhålla andras fel istället för de egna idéerna. Politiker som låter som fotbollshuliganer istället för ansvarstagande ledare.

Därför blev jag glad över Carl Bildts tweet. Du ser den i bilden här bredvid. En tweet som jag verkligen hoppas är så innerlig och hjärtlig som jag tolkar den. Det är stilfullt. Det är klädsamt. Det är medmänskligt.

Jag skulle verkligen vilja att fler politiker kan lära sig något här och ta efter. För det här, det är något att se upp till!

Läs gärna ledaren i DN där Erik Helmerson dyker ner lite mer i detta huliganbeteende jag nämner ovan. Där hatet föder hatet även i den närmaste hammiljön. Och hur viktigt det är att visa att det finns andra och så ofantligt mycket bättre sätt!

Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.