Att gunga så stilla…

Blid på lite glöd

För att behålla den inre glöden så måste man ibland få låta brasan blossa upp lite. Då kan man låta den falna och ta det lite lugnt…

Vet ni vad? Det skulle vara så vansinnigt lätt att bli förbannad just nu. Fast ikväll väljer jag att låta bli. Jag menar, det är bara att se vad som händer runt om i världen för att få fart på adrenalinet och spendera den närmaste timmen med att skriva av sig ilskan. Men jag vill inte. Istället…

..finns det annat att tänka på! Som att jag igår kunde resa till Stockholm och jobba, men ändå vara hemma för att säga godnatt till mina barn. Som att jag hade en tid inbokad i eftermiddags för att ge mitt huvud, nacke, rygg och lite delar nedanför allt detta en ordentlig genomknådning. Jag måste tillbaka för att det var mycket att ta hand om, och det har jag absolut inte något emot.

Det är också de små sakerna som jag kan glädjas åt. Som att jag den här gången kom ihåg att sätta den elektriska tandborsten på laddning. Innan batteriet var helt urladdat. Som att när jag hämtade hunden idag så hoppade hon direkt in i bilen. Utan att jag behövde ge några kommandon.

Som att maten jag lagade till middag faktiskt inte smakade fullt så illa. I alla fall enligt mina barn! Trots att det var fisk som stod på menyn.

Visst, det finns så mycket som jag skulle kunna jaga upp mig på och skriva om. Ibland gör jag det. Ibland inte. Ikväll… väljer jag att istället njuta lite. Barnen ligger till sängs. Frun kom just hem från sitt möte med idrottsklubben. Hunden ska tas ut en sista sväng, men det är faktiskt ganska skönt att gå ut. Det är ju bara tre minusgrader. Och förresten ville frun ta den promenaden.

Livet är faktiskt ganska så bra just nu. Riktigt bra!

Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.