Som en åsna mellan hötapparna

Bild på Apple Store i Täby C.

En butik helt i min smak!

Ack dessa val,
jag är i ett sjujäkla kval.
Hur ska jag nu göra,
med vilket öra ska jag höra?

Jag var och hälsade på i min favoritbutik idag. Behöver jag nämna att den har ett stort äpple med ett stort bett taget ur det? Nä, troligen inte…

Men besöket var inte bara ett ”jag ska bara titta lite”, utan hade ett lite viktigare mål. Eftersom vår hemdator är från 2008 och börjar bli lite darrig så finns det behov av en uppgradering. Svårigheten ligger i att dämpa ha-begäret och se till vad det är familjen behöver. Hur får vi mest nytta för pengarna?

Där blir det svårt! Som för de flesta är vårt behov av en dator väldigt modest, med ganska så låga krav. Vi surfar lite, betalar räkningarna, tar hand om foton samt spelar lite spel. Och i det här fallet stavas spel ”Minecraft”. Med andra ord är det inte så mycket som krävs, och därför är det väldigt svårt att motivera en uppgradering av vår Macbook Pro till dagens nivå. Samtidigt har det mobila behovet av en bärbar dator nästan fullt ut kompletterats av vår andra generationens iPad.

Mac mini? iMac? Air? Eller nya Macbook, den utan tillägget Pro? Minin behöver hottas lite, den är faktiskt lite för klen. Air också. Detta för att yngste sonen börjat intressera sig för 3D och animering, och då funkar egentligen inte riktigt nya Macbook heller. Så då har vi iMac kvar, med en konfiguration som skulle kunna funka. Jämfört med en Macbook Pro är den prisvärd, men mobiliteten ryker helt. Fast det var ju kanske inte längre så viktigt, nä…

När läget blir svårt, vad gör man då? ”Ring en vän”! Sagt och gjort, och där fick jag lite hjälp på traven. I alla fall fram tills vi pratat klart. Då kom han med ett sista tips.

Så nu sliter jag mitt hår scrollandes sida upp och sida ner på Blocket istället.

Varför ska det vara så svårt?

#Blogg100

Bookmark the permalink.

One Response to Som en åsna mellan hötapparna

  1. Pingback: Gjort är gjort… fast det finns ju Öppet (iMac) köp! - Lammlur

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.