Vinsten med att tidigarelägga Almedalen

20130705-073115.jpgJag var en av dem som trodde att Almedalen peakade förra året. Att den inte kunde bli större. Jag hade helt fel! Politikerveckan slog nytt rekord, igen, och är nu den enskilt viktigaste veckan för den gotländska besöksnäringen!

Jag skrev om veckans utveckling tidigare, och att dess fokus flyttas från politik till… något mer. Något större! Därför kan jag bara hålla med de som nu föreslår att Almedalen som evenemang bör tidigareläggas. Att hela konceptet ser till att utnyttja och förädla alla dagarna. Innan ”tisdag-onsdag” cementeras som de viktigaste dagarna!

Tommy Wahlgren, som uttalade sig tidigare i gotlandsmedia om detta, har pratat om detta i flera år. Jag kan inte finna något skäl till varför detta inte borde genomföras så snart som möjligt! För Almedalsveckans egen skull.

I ett brev till berörda parter ger Tommy fyra argument för en tidigareläggning av veckan.

  • Alla dagar blir lika värda
  • Tidigare start
  • Förlänger högsäsongen
  • Fler medverkar och besöker

Läs brevet i sin helhet för att förstå vad han menar. Innehållet togs bland annat upp på ledarplats i såväl Gotlands Folkblad som Gotlänningen.

Och notera, tvärtom vad vissa märkliga rykten påstår, att det endast handlar om en datumändring. Inte att veckan skulle flytta till fastlandet. Eller någon annan stans för den delen. Almedalen ligger i Visby.

På Gotland!

Disclosure: Om nu någon skulle undra så är Tommy Wahlgren min far. Givetvis kan min barndom och vårt släktskap påverka min uppfattning av vad farsgubben säger och tycker. På gott och ont, beroende vem du frågar. Men när det gäller Almedalsveckan är vi roligt nog överens!

Bild: Region Gotland

Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.