Associationer uppåt väggarna

Techniclego. Foto Daniel Fridell.

Techniclego. Foto Daniel Fridell.

Det är märkligt hur våra hjärnor kan måla upp bilder, dra egna slutsatser och totalt blåsa oss. Jag menar, om någon säger ”ros”, tänker du då inte färgen röd?

En gammal kompis ringde mig idag. Han är en av dem jag alltid vänder mig till när jag har problem. Speciellt när det gäller Apples produkter. Ibland också med andra frågor, men strular min Mac är han en av två jag kontaktar.

Så när han ringde från Webbhallen och frågade vad jag tycker om 42064, så var det inte helt konstigt att jag försöker komma på vilket nummer Motorolas processorer hade. Nu snackar vi tiden för länge sedan. Innan Steve Jobs berättade om att grisar flög, att det snöade i helvetet och att Intels processorer skulle flytta in i macdatorerna. Så alla ledningarna i mitt hjärnkontor lyckades inte koppla ihop det hela utan att säkringarna gick.

42064… men Motorolas processor började ju på 68… vad var det jag inte förstod?

Rätt polare pratade om ”fel” intresse. 42064 är lego. Tekniklego. Tänk vad fel det kan bli ibland.

Dumma hjärna!

Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.