Allt påverkar allt

Allt påverkar allt. Precis som i naturen så får det inte finnas några vakum...

Allt påverkar allt. Precis som i naturen så får det inte finnas några vakum…

Som kommunikatör bör du sitta med i företagets/organisationens ledningsgrupp. Det är sedan gammalt…

I min roll som kommunikatör för Svenska kyrkan i allmänhet, och Visby domkyrkoförsamling i synnerhet, gäller det allt som oftast att hålla munnen stängd och öronen öppna. Det är först när du lyssnat in allt som sägs, alla argument, tankar och känslor som du kan börja din färd till att förstå. Det är också sedan gammalt!

Det lustiga med att jobba som just kommunikatör är att det är väldigt sällan som du får höra något helt nytt. Du känner liksom igen det sedan tidigare. Men det gamla får en helt ny kontext, en helt ny mening, när du kombinerar det med den situation du är i för stunden. Ett äpple är kanske inte bara ett äpple när det är tillsammans med ett päron. Verkligheten är föränderlig.

Och det blir aldrig gammalt!

Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.