De största töntarna i trafiken

Det töntigaste i gotlandstrafiken måste vara de som har bråttom. För bråttom...

Det töntigaste i gotlandstrafiken måste vara de som har bråttom. För bråttom… Bilden är från Flickr.com av signaturen Mikey under licensen CC BY 2.0.

Läste om att Polisen på ön tycker att gotlänningarna har blivit lite hetsigare, och därigenom sämre, i trafiken. Vilket de mycket möjligt har rätt i. Det är nog det i särklass töntigaste jag upplevt sedan jag återvände till ön. Filbytarna!

Men jag måste vara rättvis och erkänna att jag också gjort det. Planerat min körning. Lagt mig i fel fil för att jag vet att det är effektivare i ett senare läge. Jag har påverkat trafikrytmen på ett dåligt sätt när jag försökt klämma mig in en en fil. För det finns tid att tjäna!

I storstan kanske. Men inte på Gotland. Aldrig på Gotland. Det är det töntigaste jag vet att se filbytarna i aktion längs Solbergagatan i Visby. Det finns liksom inget att tjäna där. Det är försumbart. Löjligt. Töntigt!

Så visst, bilköerna tar verkligen fram det värsta hos biltrafikanterna i Visby. De oootroligt långa köerna. Det måste vara den mest magiska lyckokänslan av dem alla att på en tisdagsmorgon lyckas kryssa sig fram mellan filerna mellan Solbergabadet och polishuset. Att tjäna in tre-fyra bilar genom att köra slalom 400 meter.

Moget. Väldigt moget!

Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.