När någon inte tänker hamnar skiten i skogen

Bild från facebook

Henrik Löwenhamns inlägg på facebook.

Jag vet ärligt talat inte riktigt var jag ska börja. Liksom, när något är dumt så… Nä, jag har lite svårt att svälja detta!

Henrik Löwenhamn, en duktig rackare i samma yrkeskategori som jag själv, tog en bild av en annons från gotlandspressen idag. Bilden lade han ut på bland annat facebook. På bilden, och annonsen, stod öppettiderna för återvinningscentralerna på ön i påsk. Eller rättare sagt frånvaron av just öppettider, för någonstans har någon inte tänkt hela vägen. Någonstans har någon inte riktigt förstått. Vi var några som reagerade på Henriks bild. På regionens öppettider. På avsaknaden av ett genomtänkt beslut.

Inför ett av årets största städhelger, påskhelgen i början på april, håller de stängt på tippen… I stort sett hela helgen. Detta kommunicerar regionen ut under samma vecka som media sprider den glada nyheten om fulla flyg och båtar till och från ön. Tio tusen extra passagerare jämfört med helgen innan kommer till ön. Båtarna kör med maximal kapacitet för att få ner alla som vill fira påsk på Gotland. Flyget likaså. Tillgången av kommunikationsmedel kan inte riktigt svara upp mot efterfrågan, för alla som vill kan inte komma till ön.

Mängder av gotlänningar och gotlandsresenärer kommer att vilja förbereda sommaren, rensa i trädgårdar och tömma förråden i dagarna fem. Då håller de få återvinningsstationerna som finns på ön stängt.

Jag vet inte vad jag ska säga. Jag får skriva det istället… Så. Jävla. Dumt!

#Blogg100

Bildcred: Foto av Henrik Löwenhamns facebook där han delade sin bild av Region Gotlands informationsannons… *pust*

Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.