Mello. Melodifestivalen. Eurovisionsfestivalen… aww crap!

Bild med ostbågar framför teve.

Vi laddar. Ostbågar, läsk. ”Tillbaka till Vintergatan

Ja, jag dissar Mello ofta. Det är ju så lätt hänt! Nu för tiden har jag dessutom… hur många är det?… sex olika tillfällen utspritt över flera månader för att snacka ner programmet. Och att några låtar är rena skämtet varje år är ju snarare regel än undantag. Har SVT några kvoteringskrav om kass musik i rutan? Man kan nästan få den känslan…

Från det att jag flyttade hemifrån tills jag träffade min fru lyckades jag undvika programmet varje år. Det var helt enkelt inte intressant för mig. Dels var jag ju lite mer åt pudelrockshållet, dels lite att det var synnerligen ocoolt, och kanske hade mitt motstånd lite att göra med att Mello för mig var anledningen till att läkarna hittade lymfcancern i de tidiga tonåren. Detta efter att jag hostat sönder hela teveutsändningen 1986 tog hon med mig till lassis.

Men efter att min Anneli kom in i mitt liv blev det Mello. Mello,
mello! Varje år. Varje deltävling. Varje final, och varje europafinal. Detta är helt klart hennes svagaste sida… och som den toffel jag är sitter jag där bredvid!

Jag skulle verkligen vilja kalla mig själv för offer här. Mot min vilja tvingas jag till detta. Även om det finns annat att göra prioriteras ett teveprogram. Men så är det det här med allmänbildning. Jag lyssnar på radio och läser tidningar. Jag surfar och scannar nätet och sociala medier. Det är inte bara mitt jobb, det är något jag inte kan låta bli. Så därför har jag ibland mer kunskap om artisterna och programmens innehåll än frun.

Det är fruktansvärt pinsamt! Jättejobbigt!

Och ta mig tusan om jag inte till och med röstade i år… Skit!

#Blogg100

 

Bookmark the permalink.

One Response to Mello. Melodifestivalen. Eurovisionsfestivalen… aww crap!

  1. Pingback: Tack för allt, helgen! - Lammlur

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.