Wallenberg – eller när moralen underordnas affären

image

Veckans dumstrut gick jäklar i min låda till Jacob Wallenberg och hans upprop för att bevara saudiavtalet. I Jacobs värld har han naturligtvis helt rätt. I Jacobs värld är det naturligtvis logiskt, väl belyst och rationellt. Det är bara det att hans värld befolkas av väldigt få människor!

Ibland kan den moraliska kompassen få frispel. Det händer då och då, och ofta hos människor med andra referensramar än ”vanligt folk”, bland människor som nästan uteslutande rör sig bland de sina. Då sätts logiken över medmänskligheten. Då sätts tillväxten framför etiken!

Sedan har vi förstås den gamla devisen ”follow the money”! Dumstruten är denna gång gjord av sedlar…

#Blogg100

Bookmark the permalink.

One Response to Wallenberg – eller när moralen underordnas affären

  1. Pingback: En kanske inte så ekologisk pasta… - Lammlur

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.